tapahtumat Pyöräilytalvi alkaa 7.–11.11.2016

Suomalaiset pyöräilyjärjestöt kampanjoivat 7.-13.11. #Pyöräilytalvi-viikolla pyöräilyn valoisan sanoman puolesta ympäri maata muun muassa jakamalla valottomille pyöräilijöille noin 3000 ledvaloa.

Pyöräliiton ja Radio Helsingin kuvakisa käynnistyy maanantaina 7.11. ja päättyy perjantaina 11.11. Luvassa on joka päivä koko viikon ajan hyvät palkinnot sekä kilpailun pääpalkintona perjantaina Pelagon polkupyörä parhaan kuvan ottaneelle. Kisaan kannattaa ottaa osaa vaikka joka päivä, vaikka ei radiota kuuntelisikaan!

 

HELSINKI

hepo-homepage-logo-yellow-300px

Ma 7.11. klo 16.30–18 LIGHT HEROES: Pimeitä polkupyöriä valaistaan Baanalla. Tanssitaiteilijat Panu Varstala ja Joakim Berghäll kiinnittävät maanantaina 7.11. Baanalla Helsingissä ohikulkijoiden valaisemattomiin polkupyöriin ledvaloja kello 16:30-18. Tervetuloa!

prologiTi 8.11. klo 16-20, Helsinki Think Company, Vuorikatu 5. Keskustelutilaisuus talvipyöräilyn edistämisestä. Olitpa pyöräilijä, yhteiskuntatieteilijä, insinööri, virkamies, kaupunkiaktiivi tai muuten vaan aiheesta kiinnostunut, olet tervetullut kehittämään yhdessä ratkaisuja talvipyöräilyyn. Järjestäjät: Helsingin rakennusvirasto, kaupunkisuunnitteluvirasto, pyöräilyseura Prologi, Väki Oy ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry. Ilmoittautuminen täältä.

talvi-1

HÄMEENLINNA

Torstaina 10.11. Tuiki, tuiki pyöränen! Hämeenlinnassa pyöräilijät ja Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n tarjoavat Pyöräilytalven kunniaksi lämpimiä juomia ja pientä syötävää sekä lamppuja valottomille pyöräilijöille. Tanssijat ilahduttavat kaikkia ohikulkijoita. Viipurintien silta, 10.11. klo 15-17. Tapahtuma Facebookissa.

Perjantaina 11.11., kun valaistus on hoidettu kuntoon, jatkuu talvipyöräilystä riemuitseminen valopyöräilyllä. Valaise luovasti itsesi ja pyöräsi, parhaat osallistujat palkitaan. Marraskuun valoajot ajetaan Hämeenlinnan rantareittiä vastapäivään. Lähtö on perjantaina 11.11. klo 19 Linnan pyöräverstaan edestä. Tapahtuma Facebookissa.

JOENSUUJoensuu

Su 13.11. klo 18-20: Koristele fillarisi valoilla -työpaja. Tuo oma tai lapsesi fillari pajalle ja rakenna siihen ledeistä koristevalot. Paranna näkyvyyttäsi pimeällä liikkuessasi. Samalla opit sähkötekniikan perusteita ja rakentelutaitoja. Valot rakennetaan led-nauhoista ja AA-pattereilla toimivasta virtalähteestä. Osallistumismaksu sisältää tarvikkeet yhteen fillariin ja opastuksen rakenteluun. Työpajassa käytetään kuumia ja teräviä työkaluja, esim. juotoskolvi ja kuumaliimapistooli, joten ihan perheen pienimmille se ei sovi. Muuten työpajaan ovat tervetulleita kaikki yksin tai ryhmänä. Ilmoittautumiset pe 11.11.2016 mennessä. Osallistumismaksu 15 €, Joensuun Polkijat ry jäsenille 10 € (kysy alennuskoodi järjestäjältä). Paikkoja rajoitetusti! Lisätietoja: joensuunpolkijat@gmail.com

talvi-2

JÄRVENPÄÄ

MA 7.11. ja TO 10.11.Lampunjakoa valottomille pyöräilijöille, iloisia hymyjä ja kannustusta lampullisille! Jaamme led-lamppuja maanantaina keskustassa ja torstaina Koivusaaressa. Järjestää Järvenpään Fillarikerho.

kotkaKOTKA

7.-13.11. Kotkan Pyöräpaja jakaa led-valoja ympäri Kotkaa. Kotkassa tehdään kiertueita valokeijujen toimesta ja päivystetään siellä missä pyöräilijöitä on. Levitämme tietoisuutta talvipyöräilyn mahdollisuudesta. Samalla vastaamme kysymyksiin helpommasta ja paremmasta talvipyöräilystä.

kuopio

KUOPIO

7.11.-13.11.Kuopiossa jaetaan ilman valoa polkeville pyöräilijöille led-valoja. Tapahtumalla kiinnitetään huomiota siihen, että talvella pyöräily on hauskaa ja ihmiset kaipaavat kepin sijaan porkkanaa.

LAPPEENRANTALappeenranta

Pyöräilytalven avajaisviikko 7.-11.11.2016

Ma 7.11. Valoa ja kahvia! Lähde maanantaina 7.11 aamulla taittamaan työmatkaa polkupyörällä ja piipahda matkalla Marian aukiolle. Jaamme ilmaisia ledivaloja, heijastimia, kuumaa juomaa ja vinkit sujuvaan talvipyöräilyyn.

Pe 11.11. Kaamospuhallus. Lappeenrannan pyöräilijät esittelee toimintaansa ja ajattaa nuoria fillariradalla Lappeenrannan urheilutalolla 11.11. Kaamospuhalluksessa.

LÄNSI-UUSIMAATalvilogo

Ti 8.11. Jaamme Nummelan keskustassa valoja pimeille pyöräilijöille klo 17.30. Jo valoilla liikkuville mahdollisuus yllätyspalkintoon. Lisäksi Valoisa maastopyörälenkki klo 18.30 lähtien, lähtö Nummelan torilta.

To 10.11. Pyöräilytalven avajaistempaus Kirkkonummen Asema-aukiolla klo 7. Talvipyöräilyinfoa, aamukahvia ja piparia sekä valoa pimeyteen. Pimeille pyöräilijöille jaetaan valoja. Jo valoilla liikkuville pyöräilijöille mahdollisuus yllätyspalkintoon.

To 10.11. Tempaus Espoon Leppävaarassa klo 17 Läkkitorilla. Jaamme pimeille pyöräilijöille lämpöä ja valoa, eli mehua, pipareita ja lamppuja.

Järjestää Länsi-Uudenmaan polkijat

OULUoupo-logo2

To 10.11. klo 7-8:30, Linnasaaressa jaetaan valojen pimeille pyöräilijöille. Tervetuloa! Halaumme kertoa ihmisille, että talvella pyöräily on mahdollista ja hauskaa. Järjestää Oulun polkupyöräilijät

PorvooPORVOO

7.-13.11.Light Heroes ja Porvoon pyöräilyaktiivit jakavat valoa ja hyvää mieltä talvipyöräilyn edistämisen merkeissä pitkin viikkoa!


ROVANIEMIPumppu ry

Ke 9.11. Pyöräily näkyväksi -tapahtuma avaa Pyöräilytalven Rovaniemellä. Rovaniemellä Pyöräilytalven avaustapahtuman teemana on valo. Pohjoisen pimeys vaatii valoa sekä turvallisuuden että mielialan kohentamiseksi.

Pohjoinen pyöräyhdistys PUMPPU ry järjestää kaikenikäisille sopivan pienen pyörälenkin joka päättyy valojen säihkeeseen Kirkkolammelle.

Tapahtuma alkaa Angry Birds -puistosta keskiviikkona 9.11. Klo 17:00. Paikalle tulijoille jaetaan pyöränvalaisimia ja muuta pyörän näkyvyyttä lisäävää materiaalia. Klo 17:30 lähtee pyöräkulkue liikkeelle kulkien puistosta Koskenrantaa Kirkonjyrhämälle ja sieltä Kirkkolammelle. Vauhti on hiljainen mutta pyöränkellojen kilistely kovaa!

Kirkkolammella on tarjolla lisää materiaalia pyörän valojen ja näkyvyyden tuunaamiseen. Pimp my bike -kojulta saa niin erilaisia vilkuttimia, välkyttimiä, valoja ja heijastavia teippejä pyöräänsä kiinnitettäväksi. Lisäksi tarjolla kuumaa mehua ja piparia.

Säihkyvimmille pyöräntuunaajille ja kovimmille kellonkilistelijöille jaossa yllätyspalkintoja. Kannustamme pyörän lisäksi myös itse pyöräilijän valaisemiseen. Jouluvalot eivät ole joulukuusien yksinoikeus!

Lisätiedot: pumppu.ry@gmail.com

TapoTAMPERE

Jo perinteeksi muodostunut Pyöräilytalven avajaisviikko on täynnä ohjelmaa Tampereella

MA 7.11. Valokeiju iskee kaupungin pimeisiin pyöriin tehden niistä valoisia Tampereen keskustassa, alkaen klo 16:30.

TI 8.11. Pyöräilyaamiainen klo 6:30-9. Laikun lavalla, Vanhan Kirjastotalon puistossa. Paikalla myös T-paidan myyntiä.

KE 9.11Loistava pyöräretki! Pyöräretki mielenkiintoisiin pimeän ajan  kohteisiin Tampereen keskustan alueella. Tutustumme erilaisiin taide ja arkkitehtuuri kohteisiin, joista kerromme lisää pyöräretken aikana.  Lähtö Laikunlavalta klo 18. Kesto n. 2h. Max 10 km.

TO 10.11. Pimeä pyöräretki Itä-Tampereen upeisiin metsiin, Lähtö klo 17:30 Liisanpuistosta Kalevan kirkon edestä. Pimeän ajan pyöräretki vie huikeisiin kaupunkimetsiin Itä-Tampereella,  jotka jäävät monelta kaupunkilaiselta huomaamatta. Matkalla tavataan  Mannerheim ja kenties myös Mikki, mutta ennen kaikkea nautitaan upeasta  ja rauhallisesta metsäluonnosta.

Reitti kulkee pääsääntöisesti  hiekkapintaisia ulkoilureittejä pitkin ja pyöräksi käy tavallinen  kaupunkipyörä tai vastaava. Reitin pituus on noin 20 km ja kesto n. 1,5  h.

Päätös Kaupinojan saunalle, jossa mahdollisuus omakustanteiseen saunomiseen ja uintiin klo 20:45 saakka.

TO ja PE Pyöräilykypärän tuunauspaja lapsille ja lapsenmielisille  lastenkulttuurikeskus Rullassa (Finlaysoninkuja 6) to ja pe klo 9-14. Tule  tuunaamaan pyöräilykypärä heijastimilla yms. persoonalliseksi ja  näkyvämmäksi. Oma kypärä mukaan!

 PE 11.11. Yö-Rogaining. Pyöräilyviikolle osuu  vuosittainen pyöräilykilpailu yö-Rogaining. Kerää joukkue ja osallistu  yölliseen pyöräilysuunnistukseen. Lisätietoja http://retki.rogaining.fi/index.php?page=yo-rogaining-2016&hl=en

Tapahtumat järjestää Tampereen polkupyöräilijät ry . Tampereen tapahtumat löytyvät myös Facebook-eventistä!

Tule mukaan ja tuo kaverisikin! Jatketaan polkemista! #Pyöräilytalvi

 

Ota osaa kuvakisaan – voita Pelagon polkupyörä!