Voita Pelago!

Kuvakisan voittaja on valittu – onnittelemme!

Pyöräilytalvi-kuvakisan voittaja on jyväskyläläinen Enni Kemppainen.

Pyöräliitto, Oulun seudun pyöräily ja Bassoradio järjestivät
18.–22.11.2019 Instagram-kuvakilpailun juhlistamaan pyöräilyn riemua ja lähestyvää talvea Bassoradion Aamulinja-ohjelmassa.

Kilpailun voittajaksi valittiin Enni Kemppaisen ottama selfie. Kuva ja sen kirjallinen tarina tekivät vaikutuksen Pyöräliiton tuomaristoon.

Ennin tarina

Viime vuonna näihin aikoihin raskausoireet alkoivat tuntua ja pyöräilessä ylämäkien jälkeen alkoi yököttää. Pienimmätkin oireet kuitenkin katosivat ensimmäisen kolmanneksen aikana ja pyöräilin kehoani kuunnellen talviolosuhteissa yli puolet raskaudestani. Talvipyöräilyäni ihmeteltiin, niin lääkärin kuin tuttavien toimesta ja toisinaan halusin varmistaa puolisoltani, että pelottaako häntä itsepäisyyteni. Hän olisi ollut ainoa, jota olisin kuunnellut laittaakseni pyörän talliin, mutta hän luotti taitoihini kuunnella kehoani ja liikkua liikenteessä turvallisesti.

Olen talvipyöräillyt siitä saakka, kun opin kulkemaan kahdella renkaalla ja tunnen pysyväni paremmin pystyssä peilijäällä nastarenkailla kuin kävellen, eikä raskaus muuttanut kokemustani. Turvallisuuteen vaikuttavat hyvien renkaiden lisäksi oma näkyvyys valojen ja heijastimien avulla sekä oma liikennekäyttäytyminen. Vauhtia saa hidastaa, risteyksiä varmistaa ja taluttaa jyrkimmät nousut. Raskaana en aloittaisi talvipyöräilyä, kuten en muutakaan uutta lajia, mutta jos kokemusta löytyy ja raskaus etenee normaalisti, niin ei se yhtäkkiä vaarallisemmaksikaan muutu. Kuva -20°C työmatkapyöräilyn jälkeen tammikuulta #pyöräilytalvi

Näin kilpailun tuomaristo perusteli voittajan valintaa:

”Kuvaaja on taitavasti osannut yhdistää hienon selfien ja henkilökohtaisen tarinansa kokonaisuudeksi, joka tavoittaa Pyöräilytalvi-kampanjan ajatuksen täydellisesti. Kuvan tarina toimii erinomaisena esimerkkinä muillekin.

Pyörä on talvellakin yliveto kulkupeli, kunhan muistaa pukeutua mukavasti, ennakoida liikenteessä ja valaista itsensä – valkoista eteen ja punaista taakse.”

Enni palkitaan upealla Pelagon Airisto-polkupyörällä. Lämpimät onnittelumme ja kiitoksia kaikille kilpailuun osallistuneille!